5. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte osvěžující a chutný recept plný ovocných a zeleninových dobrot? Vyzkoušejte ratatouille s ovocem a zeleninou! Tento jednoduchý a zdravý pokrm je ideální volbou pro letní oběd nebo večeři. Kombinace čerstvých rajčat, cuket, paprik a ořechů vytváří lahodnou a vyváženou chuťovou paletu. Navíc je tento recept bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou pro vaše zdraví nezbytné. Připravte si tuto lahodnost a lásku k přírodě do jednoho pokrmu a užijte si radost ze zdravého stravování!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na plátky
- 1 cuketa, nakrájená na plátky
- 1 baklažán, nakrájený na plátky
- 2 rajčata, nakrájená na plátky
- 1 meruňka, nakrájená na plátky
- 1 hruška, nakrájená na plátky
- 1 broskev, nakrájená na plátky
- 1 jablko, nakrájené na plátky
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme cibuli a česnek, dokud nezestříbí.
- Přidáme papriku, cuketu, baklažán a rajčata. Podáváme smažit do měkkosti a lehce zezlátnutí.
- Přidáme meruňku, hrušku, broskve a jablko. Orestujeme asi 5 minut, dokud se ovoce nezměkčí.
- Přisypeme oregano a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Ratatouille podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu.