24. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a zdravé jaro nabité chutěmi v našem receptu na ratatouille s opečeným kuřecím masem. Tato klasická francouzská pokrm kombinuje čerstvé zeleninu jako rajčata, cuketu a baklažány s křupavým kuřecím masem. Připravte si tento lahodný a vydatný pokrm plný vitamínů a minerálů, který potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo. S námi bude vaše kuchařská výzva úspěšná!
Suroviny
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 2 papriky
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g kuřecího masa
- olej, sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi si opečeme na kostičky nakrájené kuřecí maso a osolíme, opepříme a přidáme oregano.
- Na druhé pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kolečka nakrájenou cuketu, baklažána, papriky a rajčata.
- Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme oregano a podusíme do měkka.
- Přidáme opečené kuřecí maso a necháme společně prohřát.
- Podáváme s pečivem nebo bramborem.