10. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s olivovým olejem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte unikátní a chutný recept na ratatouille s olivovým olejem? Naše lahodná verze tohoto klasického francouzského jídla vám přinese nejlepší kombinaci čerstvých zelenin, bylinek a přísad. Náš recept využívá vybraný olivový olej, který dodává jídlu bohatou a intenzivní chuť. Připravte si tento zdravý a výživný pokrm, který se skládá z plátků cukety, lilků, paprik, rajčat a cibule, zalitých chutnou omáčkou a pečených v troubě. Užijte si jednoduché vaření a ochutnejte autentický francouzský ratatouille s olivovým olejem!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2 papriky, nakrájené na plátky
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 2 lilečky, nakrájené na kolečka
  • 2 rajčata, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • pár lístků čerstvého bazalku (na ozdobu)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte cibuli a smažte ji dozlatova.
  3. Přidejte papriky a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
  4. Přidejte cuketu, lilečky a rajčata. Pokračujte v pečení dalších 5 minut.
  5. Přidejte česnek a smažte dalších 2 minuty.
  6. Ochutnejte solí a pepřem a případně dosaďte další koření podle chuti.
  7. Před podáváním ozdobte lístky bazalku.
  8. Podávejte teplou jako hlavní jídlo nebo přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *