10. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte unikátní a chutný recept na ratatouille s olivovým olejem? Naše lahodná verze tohoto klasického francouzského jídla vám přinese nejlepší kombinaci čerstvých zelenin, bylinek a přísad. Náš recept využívá vybraný olivový olej, který dodává jídlu bohatou a intenzivní chuť. Připravte si tento zdravý a výživný pokrm, který se skládá z plátků cukety, lilků, paprik, rajčat a cibule, zalitých chutnou omáčkou a pečených v troubě. Užijte si jednoduché vaření a ochutnejte autentický francouzský ratatouille s olivovým olejem!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 2 papriky, nakrájené na plátky
- 1 cuketa, nakrájená na plátky
- 2 lilečky, nakrájené na kolečka
- 2 rajčata, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- pár lístků čerstvého bazalku (na ozdobu)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte cibuli a smažte ji dozlatova.
- Přidejte papriky a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte cuketu, lilečky a rajčata. Pokračujte v pečení dalších 5 minut.
- Přidejte česnek a smažte dalších 2 minuty.
- Ochutnejte solí a pepřem a případně dosaďte další koření podle chuti.
- Před podáváním ozdobte lístky bazalku.
- Podávejte teplou jako hlavní jídlo nebo přílohu.