23. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Ratatouille s olivami a bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na ratatouille s olivami a bylinkami je ideální volbou pro milovníky francouzské kuchyně. Kombinace čerstvých zelenin, aromatických bylinek a chutných oliv vytváří jedinečnou a zdravou přílohu nejen k masu, ale také jako samostatné jídlo. Připravte si ho jednoduše a rychle s pomocí našeho podrobného návodu. Vaše chuťové pohárky vás za to pochvalují!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 100 g černých oliv
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Bylinky dle chuti (např. tymián, rozmarýn, oregano)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte na kousky nakrájenou papriku a rajčata.
  4. Ochutnejte solí, pepřem a přidejte bylinky dle chuti.
  5. Nechte dusit asi 10 minut, dokud se zelenina změkne.
  6. Přidejte na plátky nakrájené baklažány a cukety.
  7. Přidejte olivy.
  8. Podlijte trochou vody a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, dokud zelenina změkne.
  9. Podávejte jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *