23. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s mandlovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na ratatouille s mandlovou omáčkou, která dodá jemnou oříškovou chuť tomuto tradičnímu francouzskému pokrmu. Skvělé pro vegetariány i milovníky zdravé stravy. Nízkokalorická a chutná varianta, která jistě potěší vaše chuťové buňky. S mandlovou omáčkou se tento klasický pokrm promění v neodolatelnou lahůdku!

Suroviny:

  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 2 papriky
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Soľ, korenie, olivový olej
  • 100 g mandlí
  • 1 lyžica medu
  • Šťava z 1 citrónu

Postup:

  1. Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným cesnakom.
  2. Přidáme na kolečka nakrájené cukety a baklažány a dusíme asi 10 minut.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené papriky a rajčata, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut.
  4. Na suchej pánvi podusíme mandle, rozmixujeme je s medem a citronovou šťavou.
  5. Servírujeme ratatouille s mandlovou omáčkou a pokud chceme můžeme posypat nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *