23. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na ratatouille s mandlovou omáčkou, která dodá jemnou oříškovou chuť tomuto tradičnímu francouzskému pokrmu. Skvělé pro vegetariány i milovníky zdravé stravy. Nízkokalorická a chutná varianta, která jistě potěší vaše chuťové buňky. S mandlovou omáčkou se tento klasický pokrm promění v neodolatelnou lahůdku!
Suroviny:
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- Soľ, korenie, olivový olej
- 100 g mandlí
- 1 lyžica medu
- Šťava z 1 citrónu
Postup:
- Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným cesnakom.
- Přidáme na kolečka nakrájené cukety a baklažány a dusíme asi 10 minut.
- Přidáme na kostičky nakrájené papriky a rajčata, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut.
- Na suchej pánvi podusíme mandle, rozmixujeme je s medem a citronovou šťavou.
- Servírujeme ratatouille s mandlovou omáčkou a pokud chceme můžeme posypat nasekanou petrželí.