26. 1. 2025
Autor: Roman Žák
Ratatouille s kuřecím masem a quinoa
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné ratatouille s kuřecím masem a quinoa, který spojuje klasickou francouzskou zeleninovou směs s chutným kuřecím masem a výživnou quinoou. Tento jednoduchý a zdravý pokrm si zamilují jak milovníci tradiční kuchyně, tak ti, kteří hledají nové inspirace ve vaření. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na bohaté kombinaci chutí a výživných surovin!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 1 cuketa
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 200g quinoi
  • olej, sůl, pepř, provensálské bylinky

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájené kuřecí prsa na kousky. Osolíme, opepříme a okořeníme provensálskými bylinkami.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Papriky, cuketu a rajčata nakrájíme na menší kousky.
  3. Na pánvi si osmahneme zeleninu (cibule, papriky, cuketu, rajčata) a přidáme nakrájený česnek. Osolíme, opepříme a okořeníme provensálskými bylinkami.
  4. Přidejte quinoi a zalijte vodou podle návodu na obalu. Dusíme pod pokličkou do měkka.
  5. V pekáči smícháme kuřecí maso s dušenou zeleninou a quinoou. Pečeme v troubě zhruba 20 minut na 180°C.
  6. Hotové jídlo můžete podávat posypané nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *