26. 1. 2025
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné ratatouille s kuřecím masem a quinoa, který spojuje klasickou francouzskou zeleninovou směs s chutným kuřecím masem a výživnou quinoou. Tento jednoduchý a zdravý pokrm si zamilují jak milovníci tradiční kuchyně, tak ti, kteří hledají nové inspirace ve vaření. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na bohaté kombinaci chutí a výživných surovin!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 1 cuketa
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 200g quinoi
- olej, sůl, pepř, provensálské bylinky
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájené kuřecí prsa na kousky. Osolíme, opepříme a okořeníme provensálskými bylinkami.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Papriky, cuketu a rajčata nakrájíme na menší kousky.
- Na pánvi si osmahneme zeleninu (cibule, papriky, cuketu, rajčata) a přidáme nakrájený česnek. Osolíme, opepříme a okořeníme provensálskými bylinkami.
- Přidejte quinoi a zalijte vodou podle návodu na obalu. Dusíme pod pokličkou do měkka.
- V pekáči smícháme kuřecí maso s dušenou zeleninou a quinoou. Pečeme v troubě zhruba 20 minut na 180°C.
- Hotové jídlo můžete podávat posypané nasekanou petrželkou nebo pažitkou.