10. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s kozím sýrem a bazalkou je skvělá volba pro milovníky zeleniny s výraznou chutí. Tento recept kombinuje klasické ingredience jako rajčata, lilek a papriky s lahodným kozím sýrem a čerstvou bazalkou. Výsledkem je lahodná a zdravá pokrm plný vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte tento recept a nechte se okouzlit jedinečnou kombinací chutí.
Suroviny
- 2 baklažány
- 3 cukety
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200g kozího sýra
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na pánev dáme trochu olivového oleje a osmahneme na tenko nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a za chvíli přidáme nakrájené papriky a rajčata.
- Přidáme nakrájené cukety a baklažány a dusíme do měkka. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Přendáme směs do zapékací mísy a poklademe na tenko nakrájený kozí sýr.
- Pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvou bazalkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, nebo dokud sýr neztuhně.
- Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu či těstovinám.