23. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na francouzské jídlo Ratatouille plné čerstvých zelenin, koření a bylinek. Skvělá večeře plná chuti a vůně – určitě si ji zamilujete!
Suroviny
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lilek, nakrájený na kostičky
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 2 cukety, nakrájené na plátky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte lilek a papriku a restujte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte cukety a rajčata a nechte vařit asi 15 minut, přidávejte trochu vody podle potřeby.
- Přidejte oregano, tymián, sůl a pepř a vařte dalších 5 minut.
- Hotové jídlo dochuťte čerstvými bylinkami a podávejte například s vařeným bramborem nebo bagetou.