19. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ratatouille s italskými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naši lahodnou verzi receptu na ratatouille s italskými bylinkami! Tento tradiční francouzský pokrm zeleniny je obohacen o aromatické italské bylinky, které dodají jídlu jedinečnou chuť a vůni. Skvělá volba pro milovníky zdravé kuchyně plné chutí! Nenechte si tento lahodný pokrm ujít a připravte si ho ještě dnes.

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 4 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného bazalky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené cukety, baklažány a papriky a necháme dusit asi 10 minut.
  3. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
  4. Necháme restovat asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Hotové jídlo můžeme podávat například s plátkem čerstvého chleba nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *