2. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Ratatouille s fazolkami
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s fazolkami – Skvělý veganský recept pro milovníky zdravého a chutného jídla. Tato lahodná ratatouille spojuje klasické francouzské ingredience s fazolkami a vytváří dokonalou kombinaci chuti a vzhledu. S výraznou přítomností cukety, papriky, baklažánu a rajčat se jedná o lahodnou směs zeleniny, okořeněnou bylinkami a probíjenou chutí fazolí. Připravte si tento jednoduchý a zdravý recept a pořiďte si chvíli radosti na talíři.

Suroviny

  • 1 veľká cuketa, nakrájaná na kocky
  • 1 baklažán, nakrájaný na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 papriky (červená a žltá), nakrájané na kocky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g fazule (červená, vylúhovaná a opláchnutá)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Na panvici s hrubým dnom si rozohrejte olivový olej na strednej teplote.
  2. Pridajte cibuľu, cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú a nezačnú sa ľahko sfarbovať.
  3. Pridajte na panvicu cuketu, baklažán a papriky. Opekajte zeleninu, kým nezmäknú a nedosiahnu zlatohnedú farbu.
  4. Vložte paradajky do zmesi a za stáleho miešania varíme asi 5 minút, kým sa rozpustia a zahustia omáčku.
  5. Pridajte fazuľu a koreniny (oreganum, bazalku, soľ a korenie).
  6. Pokračujte varením ešte 5 minút, kým sa všetky chute spoja.
  7. Servírujte ratatouille s fazolkami teplé ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu alebo rybe.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *