7. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s drůbežím masem
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s drůbežím masem: Skvělý a zdravý recept, který využívá čerstvého zeleninového mixu a výrazného drůbežího masa. Tato lahodná pokrmová kombinace je plná vitaminů a minerálů, které pomáhají posílit imunitní systém a zlepšit trávení. Jen několik jednoduchých kroků a přichystáte si svůj vlastní, chutný a vyvážený oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento lahodný francouzský recept ratatouille s drůbežím masem a navštivte Chuťový ráj!

Suroviny

  • 400 g drůbežího masa (kuřecí prsa nebo stehna)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 papriky (různých barev)
  • 2 cukety
  • 2 lilkové plody
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte drůbeží maso z obou stran do zlatova. Odstraňte maso z pánve a nechte stranou.
  2. V pánvi přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji restovat, dokud nezměkne.
  3. Přidejte nakrájené papriky, cukety, lilek a rajčata. Přidejte rozmačkané stroužky česneku, sušený oregano a dochuťte solí a pepřem.
  4. Poduste zeleninu na středním plameni, dokud nezměkne, ale stále zůstane křupavá.
  5. Vrátíme drůbeží maso na pánvi a necháme ho prohřát s zeleninou.
  6. Hotové jídlo podáváme teplé s rýží nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *