6. 1. 2025
Autor: Eliška Krejčová
Ratatouille s čerstvou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku francouzské ‌kuchyně s naším receptem na Ratatouille s čerstvou zeleninou! Tento zdravý a barevný pokrm plný chutí je⁤ ideální ⁢jako hlavní ⁣jídlo nebo doplněk‍ k jiným pokrmům. Naučte⁣ se, ‍jak na perfektní ratatouille s křupavou zeleninou, ​aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou. Vhodný pro vegetariány a ⁣snadno přizpůsobitelný různým dietním ‌potřebám. Užijte si ‍autentický zážitek ⁤z vaření s naším snadno následovatelným⁤ receptem! „`html

Suroviny

  • 1 malá cuketa
  • 1 malý lilek
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 2 střední ‍rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • Sůl a⁣ čerstvě mletý ⁣černý pepř

Postup

  1. Předehřejte ‍troubu na 190°C.
  2. Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového ‌oleje na středním plameni.
  3. Na pánvi⁢ osmahněte nadrobno nakrájenou ⁢cibuli dozlatova, přidejte prolisovaný ⁣česnek a krátce restujte.
  4. Do pánve⁤ přidáte nakrájenou cuketu, ‌lilek a papriky na větší kousky, osmahněte do​ změknutí.
  5. Na pánvi rovnoměrně rozprostřete směs zeleniny,⁤ posypte tymiánem, rozmarýnem, solí a pepřem.
  6. Na vrch nakrájejte rajčata⁣ na kolečka a pokapejte zbylým olivovým olejem.
  7. Zakryjte alobalem a pečte v troubě po dobu ​35 minut.
  8. Po 35 minutách odstraňte alobal a pečte‌ ještě dalších 10 minut, aby se zelenina lehce zezlátnula.
  9. Před podáváním nechte ratatouille chvíli odpočinout.

„`

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *