28. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Ratatouille s čerstvou bagetou
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s čerstvou bagetou je tradiční francouzské jídlo, které vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tato chuťová lahůdka vám umožní vychutnat si sezónní zeleninu v plné kráse. Sardinky, baklažán, cibule a paprika se kombinují s rajčaty a bylinkami, aby vytvořily sytou, aromatickou omáčku. Pro extra chuť můžete přidat čerstvé bylinky, jako je bazalka nebo tymián. Podávejte tento nádherný ratatouille s čerstvě upečenou křupavou bagetou a užijte si skvělou večeři plnou lahůdek.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Čerstvě namletý pepř a sůl podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na kousky nakrájené papriky, cukety a baklažány a smažíme, dokud nezměknou. Můžeme přidat trochu soli, aby se zelenina lépe osolila.
  3. Nakrájíme rajčata na malé kousky a přidáme spolu s protlačeným česnekem do pánve. Osolíme, opepříme a přidáme sušené bylinky.
  4. Vše promícháme a necháme dusit na mírném ohni asi 20 minut, dokud se všechny chutě nespojí a zelenina bude měkká. Případně můžeme přidat trochu vody, pokud je směs příliš hustá.
  5. Pokrm podáváme s čerstvou bagetou. Bagetu nakrájíme na plátky a podle chuti ji můžeme před podáváním opečeme na pánvi nebo v troubě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *