6. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte perfektní recept na ratatouille s bylinkovým toustem? Neztrácejte čas hledáním, protože máme pro vás ideální variantu! Tento chutný a zdravý pokrm spojuje čerstvé zeleninové ingredience s výraznou bylinkovou vrstvou. Ratatouille je naplněné pestrými barvami a bohatými chutěmi, zatímco křupavé tousty s bylinkami dodávají tomuto pokrmu dokonalý kontrast. Připravte si dokonalou verzi tohoto klasického jídla a potěšte své chuťové pohárky!
Ratatouille s bylinkovým toustem
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na proužky
- 1 cuketa, nakrájená na plátky
- 1 baklažán, nakrájený na plátky
- 4 rajčata, nasekaná na kostičky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Na pánev přidejte olivový olej a rozehřejte ho.
- Přidejte cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Přidejte papriky, cuketu a baklažán a smažte 5-7 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidejte rajčata, česnek, oregano, tymián, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
- Mezitím si připravte bylinkové toastové chlebíčky.
- Servírujte ratatouille s bylinkovým toustem.
Bylinkové tousty
- 4 plátky chleba
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 2 lžíce nasekané směsi čerstvých bylinek (např. petrželka, tymián, rozmarýn)
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte olivový olej, prolisovaný česnek, bylinky, soľ a pepř.
- Plátky chleba potřete připravenou směsí z obou stran.
- Na rozpálené grilovací nebo pánvi opečte chleba z obou stran do zlatova.
- Podávejte společně s ratatouille.