12. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné jarní jídlo – ratatouille s bylinkovým pestem a česnekem. Tento vegetariánský pokrm plný čerstvých zeleninových chutí je ideální volbou pro lehkou a zdravou večeři. S pestem z bylinek a česneku dodáte vaší ratatouille pikantní chuť a dokonalou vyváženost. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a uchutnejte si skvělou kombinaci zeleniny a bylinek!
Suroviny
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená), nakrájené na menší kousky
- 2 cukety, nakrájené na kolečka
- 2 baklažány, nakrájené na kostičky
- 4 rajčata, nakrájená na kousky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 4 stroužky česneku, rozmačkané
- Olivový olej
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na rozpálené pánvi osmahneme cibuli s česnekem v olivovém oleji.
- Přidáme papriky a necháme je chvíli restovat.
- Přidáme cukety a baklažány a restujeme, dokud zelenina nezměkne.
- Přisypeme rajčata a necháme chvíli povařit.
- Ochutíme solí a pepřem.
Bylinkové pesto
- 1 hrst čerstvých bylinek (bazalka, petržel, tymián)
- 1 stroužek česneku, rozmačkaný
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku nasekaných vlašských ořechů
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- V mixéru rozmixujeme bylinky, česnek, olivový olej, vlašské ořechy, sůl a pepř.
- Pesto podáváme ke krbulovitou s bylinkovým pestem a česnekem.“>