12. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bylinkovým pestem a česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné jarní jídlo – ratatouille s bylinkovým pestem a česnekem. Tento vegetariánský pokrm plný čerstvých zeleninových chutí je ideální volbou pro lehkou a zdravou večeři. S pestem z bylinek a česneku dodáte vaší ratatouille pikantní chuť a dokonalou vyváženost. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a uchutnejte si skvělou kombinaci zeleniny a bylinek!

Suroviny

  • 3 papriky (červená, žlutá, zelená), nakrájené na menší kousky
  • 2 cukety, nakrájené na kolečka
  • 2 baklažány, nakrájené na kostičky
  • 4 rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na rozpálené pánvi osmahneme cibuli s česnekem v olivovém oleji.
  2. Přidáme papriky a necháme je chvíli restovat.
  3. Přidáme cukety a baklažány a restujeme, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přisypeme rajčata a necháme chvíli povařit.
  5. Ochutíme solí a pepřem.

Bylinkové pesto

  • 1 hrst čerstvých bylinek (bazalka, petržel, tymián)
  • 1 stroužek česneku, rozmačkaný
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku nasekaných vlašských ořechů
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. V mixéru rozmixujeme bylinky, česnek, olivový olej, vlašské ořechy, sůl a pepř.
  2. Pesto podáváme ke krbulovitou s bylinkovým pestem a česnekem.“>

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *