22. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bylinkovým pečivem.
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s bylinkovým pečivem je lahodné vegetariánské jídlo plné chutí a vůní. Kombinace čerstvých zelenin, bylinek a voňavého pečiva tvoří dokonalou harmonii pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý a zdravý recept a dopřejte si lahodné jídlo plné barvité zeleniny a aromatických bylinek.

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 3 papriky (různé barvy)
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka olivových plátků
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, rozmarýn, tymián
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme nakrájené cibuli a česnek na olivovém oleji.
  2. Přidáme nakrájené baklažány, cukety, papriky a rajčata.
  3. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn a tymián.
  4. Přidáme rajčatový protlak a necháme chvíli dusit.
  5. Na plechu si rozložíme směs zeleniny, přidáme olivové plátky.
  6. Přikryjeme a péct ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.

Bylinkové pečivo

  • Bageta
  • Máslo
  • Česnek
  • Rozmarýn

Postup

  1. Bagetu nakrájíme na plátky a nalejeme je máslem smíchaným s prolisovaným česnekem.
  2. Polejeme bagetové plátky olivovým olejem a posypeme nasekaným rozmarýnem.
  3. Pečeme v troubě na 180°C dozlatova.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *