22. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s bylinkovým pečivem je lahodné vegetariánské jídlo plné chutí a vůní. Kombinace čerstvých zelenin, bylinek a voňavého pečiva tvoří dokonalou harmonii pro vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý a zdravý recept a dopřejte si lahodné jídlo plné barvité zeleniny a aromatických bylinek.
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 3 papriky (různé barvy)
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka olivových plátků
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, rozmarýn, tymián
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Na pánvi si orestujeme nakrájené cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme nakrájené baklažány, cukety, papriky a rajčata.
- Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn a tymián.
- Přidáme rajčatový protlak a necháme chvíli dusit.
- Na plechu si rozložíme směs zeleniny, přidáme olivové plátky.
- Přikryjeme a péct ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.
Bylinkové pečivo
- Bageta
- Máslo
- Česnek
- Rozmarýn
Postup
- Bagetu nakrájíme na plátky a nalejeme je máslem smíchaným s prolisovaným česnekem.
- Polejeme bagetové plátky olivovým olejem a posypeme nasekaným rozmarýnem.
- Pečeme v troubě na 180°C dozlatova.