27. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na klasické francouzské jídlo – ratatouille s bylinkovou pikantní omáčkou. Skvělá kombinace zeleniny a dochucené omáčkou plnou bylinek, která okoření každý pokrm. Podávejte s křupavým chlebem nebo jako přílohu k masu. Jistě si ho zamilujete!
Suroviny
- 1 baklažán
- 2 cukety
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Na pánvi si osmažíme nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme nakrájené rajčata, nakrájený baklažán, cuketu a papriky.
- Osolíme a opepříme podle chuti a dusíme na mírném ohni do měkkého.
- Na závěr dochutíme bylinkovou pikantní omáčkou.
- Podáváme s čerstvým pečivem nebo rýží.