17. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční francouzské jídlo – ratatouille s bylinkovou omáčkou. Tato zdravá a chutná zeleninová směs je ideální volbou pro vegetariány a milovníky čerstvých bylinek. Podávejte s kousky chleba nebo přelijte omáčkou na těstoviny pro dokonalou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a ohromte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 3 papriky
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- bylinky podle chuti (bazalka, tymián, petržel)
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené baklažány, cukety, papriky a rajčata a poduste je asi 10 minut.
- Přidejte bylinky, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
- Omáčka je hotová a můžete ji podávat s čerstvým pečivem nebo přílohou podle vaší chuti.