30. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s bylinkovou bagetou je dokonalou kombinací francouzského zeleninového pokrmu a čerstvě upečené bagety. Tento recept vám umožní vychutnat si jednoduché a chutné jídlo plné zdravých zeleninových přísad. Ratatouille bylinkové bagety se vyznačuje jemnými chuťovými kombinacemi rajčat, cibule, paprik a cukety, které jsou spolu dusené v aromatických bylinkách a olivovém oleji, a servírují se křupavou bagetou, posypanou čerstvými bylinkami. Tento lehký, ale vydatný pokrm je perfektní volbou pro všechny, kteří se chtějí vydat na gastronomické dobrodružství.
Suroviny
- 1 baklažán
- 2 cukety
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme zeleninu. Baklažána, cukety a papriky nakrájíme na menší kousky. Rajčata oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme.
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme na pánvi nakrájenou zeleninu a promícháme. Přidáme sušené oregano, tymián, sůl a pepř podle chuti.
- Pokryjeme poklicí a necháme dusit při nízké teplotě přibližně 30 minut, dokud zelenina není měkká.
Bylinková bageta
Pokud si přejete přidat bylinkovou bagetu ke svému jídlu, můžete ji zakoupit v pekárně nebo si ji připravit sami.