30. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bylinkovou bagetou
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s bylinkovou bagetou je dokonalou kombinací francouzského zeleninového pokrmu a čerstvě upečené bagety. Tento recept vám umožní vychutnat si jednoduché a chutné jídlo plné zdravých zeleninových přísad. Ratatouille bylinkové bagety se vyznačuje jemnými chuťovými kombinacemi rajčat, cibule, paprik a cukety, které jsou spolu dusené v aromatických bylinkách a olivovém oleji, a servírují se křupavou bagetou, posypanou čerstvými bylinkami. Tento lehký, ale vydatný pokrm je perfektní volbou pro všechny, kteří se chtějí vydat na gastronomické dobrodružství.

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 2 cukety
  • 2 papriky
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme zeleninu. Baklažána, cukety a papriky nakrájíme na menší kousky. Rajčata oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme.
  2. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidáme na pánvi nakrájenou zeleninu a promícháme. Přidáme sušené oregano, tymián, sůl a pepř podle chuti.
  4. Pokryjeme poklicí a necháme dusit při nízké teplotě přibližně 30 minut, dokud zelenina není měkká.

Bylinková bageta

Pokud si přejete přidat bylinkovou bagetu ke svému jídlu, můžete ji zakoupit v pekárně nebo si ji připravit sami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *