4. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bramborami a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s bramborami a rajčaty je lahodná a zdravá příloha plná čerstvých zeleninových chutí. Tento recept kombinuje klasickou francouzskou ratatouille s bramborami a rajčaty, což vytváří skvělou kombinaci chuti a textury. Podávejte jako samostatnou pochutinu nebo jako přílohu k masu či rybě. S tímto receptem si určitě pochutnáte!

Suroviny

  • 2 středně velké brambory
  • 2 rajčata
  • 1 cuketa
  • 1 lilkový bramboryk
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř, bylinky dle chuti (tymián, rozmarýn)

Postup

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte brambory na menší kostičky.
  2. Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky.
  3. Cuketu, lilkový bramboryk, papriku a cibuli očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli se stroužky česneku.
  5. Přidejte brambory a restujte je dozlatova.
  6. Poté přidejte zbylé zeleninové ingredience a dusíte je asi 10-15 minut na mírném ohni.
  7. Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a bylinkami dle vaší chuti.
  8. Ratatouille podávejte teplé s čerstvým chlebem nebo jako přílohu ke kuřecímu nebo rybímu pokrmu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *