21. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Ratatouille s bramborami a bylinkami, který kombinuje skvělé chuťové kombinace zeleniny s brambory a aromatickými bylinkami. Tento tradiční francouzský pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky zdravé stravy. Sledujte jednoduchý postup a připravte si lahodné jídlo plné chutí a vůní. Pochutnejte si na jedinečném gastronomickém zážitku s tímto receptem na Ratatouille s bramborami a bylinkami!
Suroviny
- 2 veľké cukety
- 2 baklažány
- 3 papriky (rôznych farieb)
- 4 veľké paradajky
- 3 veľké zemiaky
- 2 cibuľy
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvé bylinky (bazalka, tymian, rozmarín)
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Naolejujte pekáč a predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Brambory ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Paradajky, cuketu, baklažány, papriky a cibuľu nakrájajte na rovnaké hrubé plátky.
- Cesnak nasekejte na jemné kúsky.
- Na dne pekáča vytvorte vrstvu zemiakov a cibule.
- Postupne pridávajte vrstvy zeleniny do pekáča, posýpajte cesnakom, bylinkami, soľou a korením medzi každou vrstvou.
- Potrite zeleninu olivovým olejom a zakryte pekáč. Pekne navrchu vytvoríte rebrík pomocou zemiakov.
- Prikryte pekáč a pečte 45-60 minút, kým zelenina nebude mäkká.
- Podávajte teplé, môžete ozdobiť čerstvými bylinkami.