3. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille provençale s olivami a bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční ratatouille provençale plný slunečnicových oliv a bylinek. Tento francouzský pokrm zaručeně potěší vaše chuťové buňky a přivede do vaší kuchyně nádech Provence. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři plnou chutí a vůní již dnes!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 cuketa, nakrájená na kolečka
  • 1 baklažán, nakrájený na kostičky
  • 2 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 100g černých oliv, bez pecek
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpálením olivového oleje osmažte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte cuketu, baklažána, rajčata a papriku a nechte chvilku dusit.
  3. Přisypte olivy, tymián a rozmarýn a promíchejte.
  4. Ochutnejte sůlí a pepřem podle chuti.
  5. Nechejte vařit asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  6. Podávejte teplé jako hlavní jídlo, případně s hříbky nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *