31. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille provençale
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille provençale – klasický francouzský recept plný slunného středomořského půvabu. Tato lahodná zeleninová směs spojuje v jednom pokrmu papriky, baklažán, cukety, rajčata a aromatické bylinky. Připravte si tento jednoduchý a zdravý recept, který rozzáří vaše senty a okoření váš stůl. Nechte se unést chuťovými radovánkami Provence s tímto tradičním jídlem, které jistě potěší vaše chuťové buňky i vaše zdraví.

Suroviny

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cuketa, nakrájená na kousky
  • 1 lilek, nakrájený na kostičky
  • 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na proužky
  • 4 rajčata, nakrájená na plátky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Soľ a korenie podle chuti

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej na středním ohni.
  2. Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
  3. Přidejte cuketu, lilek a papriky a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
  4. Přidejte rajčata, oregano, tymián, sůl a pepř.
  5. Snížte oheň a vařte ratatouille pod pokličkou asi 15-20 minut, občas promíchávajte, dokud se zelenina nezměkne.
  6. Podávejte teplé jako přílohu k masu nebo samostatně s kousky chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *