30. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na klasické francouzské jídlo? Vyzkoušejte naší variantu ratatouille pomocí tohoto jednoduchého receptu. S čerstvými bylinkami, zeleninou a olivovým olejem připravíte lahodnou a zdravou pochoutku, která potěší vaše chuťové buňky. Sledujte naše kroky a připravte si skvělé jídlo plné chutí a vůní.
Suroviny
- 2 cibule
- 1 baklažán
- 2 cukety
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- kypřící bylinky (např. tymián, rozmarýn)
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájený baklažán, cuketu a papriky. Osolíme a opepříme.
- Na nižší teplotě dusíme zeleninu, dokud nezměkne.
- Přidáme na kousky nakrájená rajčata a kypřící bylinky. Promícháme a necháme provařit pár minut.
- Pokrm můžeme podávat jako přílohu k masu nebo třeba k pečivu. Dobrou chuť!