27. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille pomocí pečené zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille pomocí pečené zeleniny je lahodný pokrm plný chutí a vůní. V tomto receptu se zelenina peče a následně se smíchá s aromatickými bylinkami a rajčaty, výsledkem je lahodná a zdravá pochoutka plná vitamínů. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 3 papriky (různé barvy)
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, olivový olej, bylinky (např. tymián, rozmarýn)

Postup:

  1. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřít plátky cuket, baklažánu, papriky a rajčata.
  2. Cibuli a česnek nakrájet na jemno a posypat zeleninu.
  3. Pokapat zeleninu olivovým olejem a posypat bylinkami, solí a pepřem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30-40 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Smažit ještě chvíli na pánvi na oleji dozlatova.
  6. Pokud chceme, můžeme podávat s vařeným rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *