26. 7. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille pečené zeleniny v troubě
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille pečené zeleniny v troubě je lahodná a zdravá vegetariánská pochoutka plná chuti a vitamínů. Tento tradiční francouzský recept kombinuje rajčata, cuketu, lilky, papriku a cibuli, které se pečou společně v troubě, dokud nejsou krásně měkké a šťavnaté. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný pokrm jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu či rybě.

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • čerstvé bylinky podle chuti (tymián, rozmarýn, petržel)

Postup

  1. Na začátku si předehřej troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Baklažány, cukety a rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka.
  4. Vymažeme pekáč olejem a začneme střídat vrstvy zeleniny – nejprve cibule a česnek, pak baklažán, cuketa a rajčata.
  5. Pokračujeme ve vrstvení a posypeme zeleninu bylinkami, solí a pepřem dle chuti.
  6. Zalijeme zeleninu trochou olivového oleje a zakryjeme pekáč alobalem.
  7. Přesuneme do trouby a pečeme asi 40 minut, poté odkryjeme a dopečeme dalších 15-20 minut, nebo dokud zelenina není měkká a lehce zezlátne.
  8. Po upečení můžeme pokrm posypat ještě čerstvě nasekanými bylinkami a podávat teplý jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *