22. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na domácí ratatouille, které je připravené z pečené zeleniny zalité medem. Tento lahodný pokrm je plný chuti a vitamínů a jistě potěší všechny milovníky zdravé stravy. Pečená zelenina se skvěle hodí jako příloha nebo samostatné jídlo. Vychutnejte si ho s celou rodinou!
Suroviny:
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 3 papriky (různé barvy)
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce medu
- olivový olej
- čerstvý tymián nebo rozmarýn
- sůl a pepř
Postup:
- Na předehřátou troubu na 200°C si připravte zeleninu. Cukety, baklažány, papriky a rajčata nakrájejte na menší kousky. Cibule a česnek nakrájejte na plátky.
- Na plech vložte zeleninu, cibuli a česnek. Zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete podle chuti. Přidejte čerstvý tymián nebo rozmarýn.
- Pečte zeleninu v troubě asi 30 minut, dokud nezměkne a lehce se začne zbarvovat.
- V misce smíchejte med se šťávou z pečené zeleniny. Touto směsí polit jemně pečenou zeleninu a dejte do trouby péct dalších 10 minut.
- Ratatouille s medem podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s kousky uzeného sýra nebo čerstvým chlebem.