28. 2. 2025
Autor: Roman Žák
Ratatouille pečené v troubě
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční francouzské jídlo ratatouille, které je připravené zapečením v troubě. Tento lahodný vegetariánský pokrm plný zeleniny, jako jsou lilek, cibule, paprika a rajčata, je skvělou volbou pro zdravou a chutnou večeři. Sledujte náš recept na ratatouille pečené v troubě a pochutnejte si na bohatých chutích této typicky francouzské speciality.

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 2 cukety
  • 2 papriky
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn)
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. Baklažána, cukety, papriky a rajčata nakrájíme na stejnoměrně silné plátky.
  3. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno.
  4. Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme vrstvu cibule a česneku.
  5. Následně na to vrstvu plátků baklažána, cukety, papriky a rajčat.
  6. Opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny.
  7. Polejeme olivovým olejem a posypeme čerstvými bylinkami, solí a pepřem.
  8. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě cca 45 minut, dokud zelenina není měkká.
  9. Před podáváním můžeme posypat nastrouhaným sýrem nebo zakápnout balzamikovým octem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *