4. 8. 2023
Autor: Roman Žák
Ratatouille niçoise s čerstvými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille nicoise s čerstvými bylinkami je klasický jihofrancouzský recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. Tato aromatická a barevná zeleninová směs obsahuje papriku, cuketu, lilky, rajčata a cibuli, které jsou restované v olivovém oleji a obohacené o šťavnaté bylinky. Jednoduchý a zdravý pokrm, který se perfektně hodí jako příloha nebo samostatné jídlo. Vyzkoušejte ratatouille nicoise a objevte magii francouzské kuchyně.

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 papriky, nakrájené na plátky
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 2 lilky, nakrájené na plátky
  • 4 rajčata, očištěná a nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 lžičky čerstvých bylinek (např. rozmarýn, tymián, bazalka), nasekané
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte připravené papriky a nechte je restovat asi 5 minut, dokud nezměknou.
  3. Přidejte cuketu s lilky a smažte asi 10 minut, dokud nezměknou a zhnědnou.
  4. Přidejte rajčata, oregano, čerstvé bylinky a osolte a opepřete podle chuti.
  5. Pokryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud se všechny suroviny promíchají a zjemní.
  6. Hotové ratatouille podávejte teplé se čerstvým chlebem nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *