20. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Ratatouille nebo Française
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte výjimečný recept na Ratatouille, živoucí klasiku francouzské kuchyně? Naše verze Ratatouille nebo Française je snadno připravitelná a plná bohatých chutí. Tento lahodný pokrm kombinuje čerstvé zeleninové přísady, jako jsou rajčata, baklažán, cukety a papriky, s aromatickými bylinkami a kořením. S nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem vlákniny je to skvělá volba pro vegetariány a zdravě stravující se jedince. Nechte se unést francouzskými chutěmi a vytvořte si skvělou Ratatouille nebo Française ve vaší vlastní kuchyni!

Suroviny

  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Přidáme na rozehřátou pánvi a opékáme dozlatova.
  3. Baklažán a cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky.
  4. Do pánve přidáme zbylý olej a přidáme nakrájené baklažán, cuketu a papriky. Osolíme, opepříme a opékáme asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidáme rajčata, sušené bylinky a promícháme. Pokračujeme v pečení dalších 5 minut.
  6. Hotové ratatouille podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu. Můžeme přidat čerstvou bazalku nebo petrželku pro zvýraznění chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *