18. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille na způsob Provence
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille na způsob Provence – recept plný sluneční energie a lahodného šmrncu. Naučte se, jak připravit toto klasické francouzské jídlo plné čerstvých zelenin jako je baklažán, cuketa a paprika. Nenechte si ujít chuť kombinace aromatických bylinek a olivového oleje, která do jídla dodává neodolatelný mediteránní charakter. Skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha k masovým pokrmům. Nečekejte a vydejte se na cestu do Provence s tímto exkluzivním receptem na ratatouille.

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 2 česneky, nakrájené na plátky
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 červená paprika, nakrájená na plátky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na plátky
  • 1 cuketa, nakrájená na kolečka
  • 2 lileky, nakrájené na plátky
  • 400 g rajčat v plechovce
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky medu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na středně velké pánvi zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte sušený oregáno a promíchejte.
  3. Přidejte do pánve nakrájené papriky, cuketu a lilek a nechte je chvíli restovat, dokud zelenina nezjemní.
  4. Přidejte rajčata v plechovce a rajčatový protlak. Promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Znížte teplotu a vařte pod pokličkou asi 20 minut, nebo dokud se zelenina neproznebarví a nezměkne.
  6. Přidejte med a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Pokud máte rádi, můžete podávat s kuskusem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *