29. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille na třtinové polévce
zdroj: Recepty 24/7

Tento dekadentní recept na ratatouille na třtinové polévce je tou dokonalou volbou pro milovníky francouzské kuchyně. Kombinace čerstvých zelenin, jako jsou šťavnaté rajčata, papriky, cuketa a baklažány, s aromatickými bylinkami a dochucením vytváří rozkoš pro chuťové buňky. Tato lahodná ratatouille je podávána na bohaté třtinové polévce, která dodává jemnou sladkost a texturu každému soustu. Připravte se na kulturní okouzlení s receptem, který rozhodně stojí za vaši pozornost!

Ratatouille na třtinové polévce

Suroviny

  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 papriky (nakrájené na kostičky)
  • 1 cuketa (nakrájená na kostičky)
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 4 rajčata (oloupaná a nakrájená na kostičky)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte papriky a cuketu a orestujte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
  3. Pak přidejte sušený oregano, tymián, rajčata a rajčatový protlak. Promíchejte.
  4. Přidejte zeleninový vývar a třtinový cukr. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Nechejte vařit asi 20 minut, dokud se zelenina změkne.
  6. Servírujte s kousky pečiva nebo samostatně jako lehkou polévku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *