29. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Tento dekadentní recept na ratatouille na třtinové polévce je tou dokonalou volbou pro milovníky francouzské kuchyně. Kombinace čerstvých zelenin, jako jsou šťavnaté rajčata, papriky, cuketa a baklažány, s aromatickými bylinkami a dochucením vytváří rozkoš pro chuťové buňky. Tato lahodná ratatouille je podávána na bohaté třtinové polévce, která dodává jemnou sladkost a texturu každému soustu. Připravte se na kulturní okouzlení s receptem, který rozhodně stojí za vaši pozornost!
Ratatouille na třtinové polévce
Suroviny
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 papriky (nakrájené na kostičky)
- 1 cuketa (nakrájená na kostičky)
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 4 rajčata (oloupaná a nakrájená na kostičky)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce třtinového cukru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte papriky a cuketu a orestujte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Pak přidejte sušený oregano, tymián, rajčata a rajčatový protlak. Promíchejte.
- Přidejte zeleninový vývar a třtinový cukr. Osolte a opepřete podle chuti.
- Nechejte vařit asi 20 minut, dokud se zelenina změkne.
- Servírujte s kousky pečiva nebo samostatně jako lehkou polévku.