11. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille na provensálský způsob
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille na provensálský způsob je lahodná francouzská zeleninová specialita, která spojuje skvělou chuť a zdravé ingredience. Tento recept vás přenese přímo do slunného Provence, ať už vaše chuťové buňky touží po čerstvých rajčatech, paprikách, cuketách nebo padajících do očí aromatických bylinkách. S naším krok za krokem napsaným receptem si můžete snadno připravit tuto tradiční pokrm a stát se mistrem kuchyně ve svém vlastním domě. Připravte si přísad a dejte se do vaření, abyste si vychutnali tuto lahůdku plnou chutí a vůní Mediteránu.

Suroviny

  • 2 lilkové plody
  • 2 cukety
  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvý petrželový nádivka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Restujeme do zlatova.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a dusíme asi 5 minut, dokud se neprovaří.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a přiklopíme pokličkou. Dusíme asi 10 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  4. Mezitím nakrájíme lilek a cuketu na plátky. Ty přidáme do rajčatové směsi v pánvi.
  5. Přidáme sůl, tymián, rozmarýn a čerstvě mletý černý pepř. Promícháme a dusíme dalších 10 minut, dokud se zelenina změkčí.
  6. Před podáváním posypeme jemně nasekanou petrželovou nádivkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *