30. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradicionální recept na grilovanou středomořskou ratatouille s lahodným vanilkovým krémem. Kombinace grilované zeleniny a bohatého krému vám jistě zaručí skvělý gastronomický zážitek. Navštivte náš web a objevte tento lahodný pokrm!
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, sušená bazalka
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené rajčata a dusíme do měkka.
- Baklažány, cukety a papriky nakrájíme na plátky a přidáme k rajčatům.
- Přidáme sůl, pepř a bazalku a dusíme, dokud zelenina není měkká.
- Vymažeme formu a zeleninu přendáme do ní.
- Poklademe alespoň na hodinu do lednice a necháme vychladnout.
Vanilkový krém
- 2 vanilkové lusky
- 500 ml mléka
- 4 žloutky
- 100 g cukru
- 40 g maizny
Postup
- Do hrnce dáme vanilkové lusky a mléko a přivedeme k varu.
- V mixéru smícháme žloutky, cukr a maizenu.
- Do vroucího mléka pomalu vmícháme směs z mixéru za stálého míchání.
- Vření necháme na mírném ohni asi 5 minut, dokud krém nezhoustne.
- Vychladneme a krém podáváme s ratatouillem. Dobrou chuť!