26. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille jemně pikantní zeleninový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Rozkošné chuťové dobrodružství s ratatouillem – jemně pikantní zeleninový pokrm plný výrazných chutí. Hledáte recept na zdravou a lahodnou večeři? Vyzkoušejte naši verzi tradičního francouzského pokrmu ratatouille a dopřejte si skvělou kombinaci zeleniny, bylinek a aromatických koření. Navnadí tě jeho jedinečná chuť? Podívej se na náš jednoduchý recept a připrav si pochoutku, kterou si zamiluješ!

Suroviny

  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
  • 3 rajčata
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sůl
  • ½ lžičky mletého pepře
  • čerstvý tymián a petržel na dochucení

Postup

  1. Na začátek si připravíme všechny suroviny – nakrájené cukety, baklažány, papriky, rajčata, cibuli a na drobné kousky nakrájený česnek.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené cukety, baklažány a papriky. Dustíme do měkka.
  4. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata. Dochutíme kmínem, paprikou, solí a pepřem.
  5. Podle chuti můžete přidat čerstvé bylinky, jako je tymián a petržel. Vaříme ještě asi 10 minut.
  6. Ratatouille podáváme teplé jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu nebo třeba i pečivu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *