29. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s drůbežím masem a zeleninou je lahodná a zdravá varianta tradiční francouzské pokrmu. Recept kombinuje jemně grilované kuřecí maso s dušenou zeleninou, jako jsou baklažány, cukety, rajčata a papriky. Vychutnejte si tento lahodný pokrm plný chuti a vitamínů, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo!
Suroviny
- 400g drůbežího masa (kuřecí, kachní nebo krůtí)
- 1 velká cibule
- 2 papriky (žlutá a červená)
- 2 cukety
- 1 baklažán
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, oregano, tymián, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálejte trochu olivového oleje a osmahněte nakrájené drůbeží maso dozlatova. Maso vyndejte z pánve a stranou.
- Do téže pánve přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Orestujte do zlatova.
- Přidejte nakrájené papriky, cukety, baklažána a rajčata. Nechte mírně uvařit do měkka.
- Vraťte drůbeží maso do zeleninové směsi a dochuťte solí, pepřem, oreganem a tymiánem podle chuti.
- Pokud je směs příliš suchá, přilijte trochu vody nebo vývaru. Vařte ještě chvíli, aby se všechny chutě propojily.
- Servírujte horké s plátky čerstvého chleba nebo přílohou dle vašeho výběru.