17. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille domácí zeleninový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, který si můžete jednoduše připravit i doma. V této receptuře se dočtete, jak na to a jak udělat domácí ratatouille plné chuti a vůně. Suroviny jako rajčata, baklažán, cukety a papriky se spojí do lahodného a zdravého jídla, které si zamilujete. Podívejte se na to, jaké je recept na ratatouille a pusťte se do vaření!

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 2 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregána
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek na drobné kousky.
  2. Lilek, cuketu, rajčata a papriky nakrájíme na menší kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem.
  4. Přidáme nakrájenou zeleninu (lilek, cuketu, rajčata, papriky) a mícháme asi 10 minut.
  5. Přisypeme tymián a oregáno, osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Podusíme zeleninu na mírném ohni, dokud není měkká.
  7. Ratatouille podáváme teplé, ideálně s plátkem čerstvého pečiva nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *