17. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, který si můžete jednoduše připravit i doma. V této receptuře se dočtete, jak na to a jak udělat domácí ratatouille plné chuti a vůně. Suroviny jako rajčata, baklažán, cukety a papriky se spojí do lahodného a zdravého jídla, které si zamilujete. Podívejte se na to, jaké je recept na ratatouille a pusťte se do vaření!
Suroviny:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 2 rajčata
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregána
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek na drobné kousky.
- Lilek, cuketu, rajčata a papriky nakrájíme na menší kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájenou zeleninu (lilek, cuketu, rajčata, papriky) a mícháme asi 10 minut.
- Přisypeme tymián a oregáno, osolíme a opepříme podle chuti.
- Podusíme zeleninu na mírném ohni, dokud není měkká.
- Ratatouille podáváme teplé, ideálně s plátkem čerstvého pečiva nebo jako přílohu k masu.