20. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Chuťová exploze ve vaší kuchyni s receptem na klasické francouzské jídlo – Ratatouille dle Julii Child. Naučte se připravit tuto lahodnou zeleninovou pochoutku plnou bohatých chutí a vůní. Vyzkoušejte tento tradiční recept, který zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 1 cibule, nasekaná na drobné kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého sušeného rozmarýnu
- 3 stroužky česneku, nasekané na plátky
- 1 lžička mleté papriky
- 2 cukety, nakrájené na kolečka
- 2 lilek, nakrájené na kolečka
- 2 rajčata, nakrájená na kolečka
- 1 lžíce čerstvého petrželového lístku, nasekaného na jemno
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmažte cibuli spolu s kmínem a rozmarýnem, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte česnek a mletou papriku a restujte ještě asi 1 minutu.
- Přidejte nakrájené cukety a lilky a restujte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte nakrájená rajčata a restujte asi 2 minuty, dokud se zahřejí.
- Na závěr osolte a opepřete podle chuti a posypejte nasekaným petrželem.
- Podávejte teplou jako hlavní jídlo nebo přílohu. Dobrou chuť!