24. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte zdravý a chutný recept bez masa? Ratatouille je perfektní volbou! Tento tradiční francouzský pokrm plný čerstvých zelenin je nejlepší volbou pro vegetariány i milovníky zeleniny. Náš recept na ratatouille bez masa je jednoduchý a rychlý k přípravě, a přesto plný chutí. Smíchejte papriky, cuketu, baklažány, rajčata a cibuli a získáte bohatou, zdravou a sytou večeři plnou vitamínů a minerálů. Nechte se unést vůní a výraznou chutí tohoto kulinářského zážitku a připravte si ratatouille bez masa ještě dnes!
Suroviny
- 2 cibule
- 2 papriky
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvé bylinky na dochucení (např. tymián, rozmarýn, petrželka)
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky a přidejte na pánvičku. Orestujte do změknutí.
- Přidejte nakrájené papriky a smažte asi 5 minut, dokud nejsou mírně změklé.
- Začněte přidávat nakrájené cukety, pak baklažány a na konec rajčata.
- Přidejte stroužky česneku a dochuťte solí a pepřem podle své chuti. Můžete přidat i čerstvé bylinky.
- Poduste zeleninu pod pokličkou na mírném ohni asi 15 minut, nebo dokud nebude všechno změklé a prohřáté.
- Podávejte samostatně jako lehký hlavní chod nebo jako přílohu k pokrmům.