3. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na rustikální ratatouille s pečeným kuřecím stehnem. Tato jednoduchá a lahodná kombinace zeleniny a masa je skvělou volbou pro celou rodinu. Nenechte si ujít tuto chutnou a zdravou variantu tradičního francouzského pokrmu.
Suroviny
- 2 kuřecí stehna
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 cukety
- 2 rajčata
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené papriky a cukety a dusíme do měkka.
- Přidáme rajčata, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř a necháme provařit asi 5 minut.
- Smažíme kuřecí stehna na pánvi do zlatova a přesuneme je do pekáče.
- Přidáme směs zeleniny na vrch kuřecích stehní a pečeme v troubě asi 30 minut.
- Po upečení můžeme jídlo posypat čerstvou petrželkou a podávat s rýží nebo bramborem.