12. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodnou a sýtou ramenní polévku s kuřecím masem, která vám zahřeje duši i tělo. Tento tradiční japonský pokrm je plný chutí a aromatických koření, které vám zaručeně zvednou náladu. Připravte si ho snadno doma a dopřejte si lahodný a zdravý oběd plný esenciálních živin. Sledujte náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 200g kuřecích prsou
- 100g ramenních nudlí
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce zázvoru
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 700ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opečeme dozlatova.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zalijeme vývarem.
- Přidáme sojovou omáčku, sůl, cukr a necháme vařit do měkka mrkve.
- Přidáme nudle a necháme vařit podle návodu na obalu nudlí.
- Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme. Dobrou chuť!