17. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční japonskou ramenní nudlovou polévku s vepřovým masem. Skvělá kombinace chuti a aromat, která vás zahřeje v chladných dnech. S návodem na přípravu krok za krokem se vám tato lahodná polévka snadno podaří i doma. Nechte se unést exotickými lahůdkami!
Suroviny
- 200g ramenních nudlí
- 300g vepřového masa
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 pórek
- 1 litr vývaru
- sojová omáčka
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a pórek.
- Přidejte nakrájené vepřové maso a poduste ho dozlatova.
- Přidejte vývar a nechte polévku vařit asi 15 minut.
- Přidejte ramenní nudle a vařte podle návodu na obalu nudlí, obvykle asi 3-4 minuty.
- Ochutnejte a případně dochuťte sojovou omáčkou, solí a pepřem.
- Hotovou polévku podávejte horkou a posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.