17. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Ramenní nudlová polévka s vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční japonskou ramenní nudlovou polévku s vepřovým masem. Skvělá kombinace chuti a aromat, která vás zahřeje v chladných dnech. S návodem na přípravu krok za krokem se vám tato lahodná polévka snadno podaří i doma. Nechte se unést exotickými lahůdkami!

Suroviny

  • 200g ramenních nudlí
  • 300g vepřového masa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 pórek
  • 1 litr vývaru
  • sojová omáčka
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a pórek.
  2. Přidejte nakrájené vepřové maso a poduste ho dozlatova.
  3. Přidejte vývar a nechte polévku vařit asi 15 minut.
  4. Přidejte ramenní nudle a vařte podle návodu na obalu nudlí, obvykle asi 3-4 minuty.
  5. Ochutnejte a případně dochuťte sojovou omáčkou, solí a pepřem.
  6. Hotovou polévku podávejte horkou a posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *