21. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vepřovým masem a vejcem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné ramen s vepřovým masem a vejcem. Tento tradiční japonský pokrm je plný bohatých chutí a je připraven během chvilky. Buďte kreativní a přidejte do svého ramenu oblíbené přísady pro dokonalou lahůdku. Sledujte jednoduchý postup a užijte si lahodnou a nasycující večeři.

Suroviny

  • 200g vepřového masa
  • 2 vajíčka
  • 200g ramen nudlí
  • 4 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 4 cm zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oleje
  • čerstvý koriandr a pažitka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidejte nakrájené vepřové maso a restujte, dokud není maso propečené.
  3. Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a nechte dusit.
  4. V samostatném hrnci uvařte vajíčka natvrdo a oloupejte je.
  5. V dalším hrnci uvařte ramen nudle podle návodu na obalu.
  6. V kastrůlku ohřejte vodu a nechte vejce v ní zahřát.
  7. Hotové nudle rovnoměrně rozdělte do misky, přidejte vepřové maso i se šťávou, nakrájená vejce, koriandr a pažitku.
  8. Požijte horké. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *