19. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na domácí ramen s vajíčkem a vepřovým masem. Tento tradiční japonský pokrm je plný bohatých chutí a jemně dochuceného vepřového masa. S přidaným vajíčkem bude tento ramen jistě lahodným a vydatným jídlem pro celou rodinu. Své chuťové buňky rozzáříte jemně kořeněnou polévkou a křupavými nudlemi. Nechte se unést exotickými chutěmi a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 200 g ramen nudlí
- 400 g vepřového masa
- 4 vajíčka
- 4 kousky ředkviček
- 4 kousky nori řasy
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme všechen přísady.
- Na pánvi si osmažíme na oleji vepřové maso nakrájené na nudličky, přidáme prolisovaný česnek a restujeme do měkka. Můžeme dochutit solí a pepřem.
- V hrnci uvaříme ramen nudle podle návodu na obalu. Poté je scedíme a dáme stranou.
- V dalším hrnci si uvaříme vajíčka natvrdo. Jakmile jsou hotová, oloupeme je a nakrájíme na poloviny.
- Do omáčky smícháme sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej a cukr.
- Na dno každé mísy dáme porci nudlí, přidáme vepřové maso, vajíčka, na tenké proužky nakrájenou ředkev a nori řasu. Nakonec zalijeme omáčkou.
- Hotové jídlo můžeme podávat s čerstvou pažitkou nebo koriandrem.