19. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na domácí ramen s vajíčkem a vepřovým masem. Tento tradiční japonský pokrm je plný bohatých chutí a jemně dochuceného vepřového masa. S přidaným vajíčkem bude tento ramen jistě lahodným a vydatným jídlem pro celou rodinu. Své chuťové buňky rozzáříte jemně kořeněnou polévkou a křupavými nudlemi. Nechte se unést exotickými chutěmi a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 200 g ramen nudlí
  • 400 g vepřového masa
  • 4 vajíčka
  • 4 kousky ředkviček
  • 4 kousky nori řasy
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechen přísady.
  2. Na pánvi si osmažíme na oleji vepřové maso nakrájené na nudličky, přidáme prolisovaný česnek a restujeme do měkka. Můžeme dochutit solí a pepřem.
  3. V hrnci uvaříme ramen nudle podle návodu na obalu. Poté je scedíme a dáme stranou.
  4. V dalším hrnci si uvaříme vajíčka natvrdo. Jakmile jsou hotová, oloupeme je a nakrájíme na poloviny.
  5. Do omáčky smícháme sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej a cukr.
  6. Na dno každé mísy dáme porci nudlí, přidáme vepřové maso, vajíčka, na tenké proužky nakrájenou ředkev a nori řasu. Nakonec zalijeme omáčkou.
  7. Hotové jídlo můžeme podávat s čerstvou pažitkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *