Bavte se doma s přípravou autentického japonského jídla – lahodného ramenu s vajíčkem a nori. Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a aromatem exotických ingrediencí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a uvařte si lahodnou asijskou specialitu přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 200g suchých ramen nudlí
- 2 vajíčka
- 4 listy nori
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 3 šalotky
- 1 l zeleninového vývaru
Postup
1. Vařte ramen nudle podle pokynů na obalu. Poté je sceděte a strhněte vodou.
2. Ve vroucím vývaru uvařte vejce na měkko, okolo 7-8 minut. Poté je vychladněte pod tekoucí vodou, oloupejte a rozkrojte na půlky.
3. Nakrájejte nori na jemné proužky a šalotku na tenké kroužky.
4. Smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej v misce.
5. Do miso míchání přidejte vývar z vývaru a promíchejte.
6. Na talíři rozdělte nudle, zalijte je omáčkou z miso, přidejte vejce, nori a šalotku.
7. Hotové jídlo podávejte ihned.