22. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a nori
zdroj: Recepty 24/7

Bavte se doma s přípravou autentického japonského jídla – lahodného ramenu s vajíčkem a nori. Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a aromatem exotických ingrediencí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a uvařte si lahodnou asijskou specialitu přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 200g suchých ramen nudlí
  • 2 vajíčka
  • 4 listy nori
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 3 šalotky
  • 1 l zeleninového vývaru

Postup

1. Vařte ramen nudle podle pokynů na obalu. Poté je sceděte a strhněte vodou.

2. Ve vroucím vývaru uvařte vejce na měkko, okolo 7-8 minut. Poté je vychladněte pod tekoucí vodou, oloupejte a rozkrojte na půlky.

3. Nakrájejte nori na jemné proužky a šalotku na tenké kroužky.

4. Smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej v misce.

5. Do miso míchání přidejte vývar z vývaru a promíchejte.

6. Na talíři rozdělte nudle, zalijte je omáčkou z miso, přidejte vejce, nori a šalotku.

7. Hotové jídlo podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *