4. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné ramen s vajíčkem a mletým masem, který vám okamžitě zahřeje duši i tělo. Tento japonský pokrm je plný chuti a bude skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Sledujte návod krok za krokem a připravte si autentickou asijskou specialitu přímo doma!
Suroviny
- 200 g mletého masa
- 2 vajíčka
- 200 g sušených ramen nudlí
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
- 1 litr kuřecího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- strouhaná mrkev a zelí na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte česnek s nastrouhaným zázvorem.
- Přidejte mleté maso a restujte ho dozlatova.
- Přilijte kuřecí vývar, sójovou omáčku a rybí omáčku a nechte vařit asi 10 minut.
- V této době si uvařte vajíčka natvrdo a oloupejte je.
- V hrnci uvařte ramen nudle podle návodu na obalu.
- Po uvaření nudlí je sceďte a rozdělte do mísy.
- Přidejte mleté maso se šťávou z hrnce a ozdobte plátky vařeného vajíčka, strouhanou mrkví a zelím.
- Ramen s vajíčkem a mletým masem je hotový a můžete podávat. Dobrou chuť!