13. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a masem
zdroj: Recepty 24/7

Ramen s vajíčkem a masem je oblíbený japonský pokrm plný lahodných chutí. V této receptuře se dozvíte, jak si připravit domácí ramen s vajíčkem a masem, které vám rozhodně zaručí fantastický gastronomický zážitek. Sledujte náš krok za krokem průvodce a dejte si pořádnou porci lahodného jídla plného exotických chutí.

Suroviny:

  • 200g ramen nudlí
  • 2 vajíčka
  • 400g hovězího masa (krkovička nebo plec)
  • 100g shiitake hub
  • 4 stroužky česneku
  • 100g řapíkatého celeru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • čerstvý koriandr a pažitka na ozdobení

Postup:

  1. Nejprve si připravíme vajíčka. Vaříme je 6-7 minut, poté je oloupeme a nakrájíme na půlky.
  2. V hrnci uvaříme ramen nudle podle návodu na obalu.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nasekaný česnek a nakrájený celer.
  4. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a osmažíme ho dohněda.
  5. Přidáme na kolečka nakrájené shiitake houby a podlijeme těmi odstoupenou vodou z vaření nudlí.
  6. Přilijeme rybí a sójovou omáčku a necháme provařit alespoň 5 minut.
  7. Hotové maso s omáčkou zalijeme přes uvařené nudle.
  8. Hotové jídlo ozdobíme půlkami vajíček a čerstvým koriandrem a pažitkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *