29. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a zdravé japonské jídlo – ramen s vajíčkem a kvašenou zeleninou. Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci husté polévky, šťavnatého vajíčka a osvěžující kvašené zeleniny. Podpořte své chuťové buňky tímto lahodným pokrmem plným exotických chutí a aromat.
Suroviny
- 200 g ramenových nudlí
- 2 vajíčka
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 200 g čínského zelí
- 4 stroužky česneku
- 4 cm zázvoru
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Uvařte ramenové nudle dle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou.
- V hrnci přiveďte vodu k varu a vařte vajíčka na tvrdo. Očistěte a nakrájejte na kolečka mrkev, okurku a zelí.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájený česnek, zázvor a chilli papričku. Přidejte nakrájenou zeleninu a krátce osmahněte.
- Přilijte sójovou omáčku, rybí omáčku, rýžový ocet, přidejte cukr a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Do osmahnuté zeleniny přidejte uvařené nudle a promíchejte. Podávejte s nakrájeným vařeným vajíčkem na vrchu. Dobrou chuť!