29. 3. 2025
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a kvašenou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a zdravé japonské jídlo – ramen s vajíčkem a kvašenou zeleninou. Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci husté polévky, šťavnatého vajíčka a osvěžující kvašené zeleniny. Podpořte své chuťové buňky tímto lahodným pokrmem plným exotických chutí a aromat.

Suroviny

  • 200 g ramenových nudlí
  • 2 vajíčka
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 200 g čínského zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 4 cm zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Uvařte ramenové nudle dle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou.
  2. V hrnci přiveďte vodu k varu a vařte vajíčka na tvrdo. Očistěte a nakrájejte na kolečka mrkev, okurku a zelí.
  3. Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájený česnek, zázvor a chilli papričku. Přidejte nakrájenou zeleninu a krátce osmahněte.
  4. Přilijte sójovou omáčku, rybí omáčku, rýžový ocet, přidejte cukr a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Do osmahnuté zeleniny přidejte uvařené nudle a promíchejte. Podávejte s nakrájeným vařeným vajíčkem na vrchu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *