26. 3. 2025
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a křupavým vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

Doma připravený ramenový pokrm s vajíčkem a křupavým vepřovým masem je lahodnou kombinací chutí a textur. Vyzkoušejte tento recept a připravte si s pomocí našeho průvodce dokonalé asijské jídlo přímo doma. Buďte kreativní a přizpůsobte své jídlo přesně svým chutím!

Suroviny

  • 200 g ramen nudlí
  • 400 g vepřového masa na plátky
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • sůl, pepř a zelená cibule podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme vepřové maso. Opečeme ho na pánvi se strouhaným česnekem, sójovou omáčkou a medem, dokud není krásně křupavé.
  2. V hrnci uvaříme ramen nudle podle návodu na obalu. Poté je scedíme a necháme stranou.
  3. V dalším hrnci uvaříme vejce natvrdo. Opláchneme je studenou vodou, oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
  4. Papriku a mrkev nakrájíme na tenké proužky. Zelenou cibuli jemně nasekáme.
  5. Do misek rozdělíme uvařené nudle, přidáme opečené maso, vejce, nakrájenou papriku a mrkev.
  6. Na závěr posypeme misku sezamovými semínky a nasekanou zelenou cibulí. Hotovo!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *