26. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Doma připravený ramenový pokrm s vajíčkem a křupavým vepřovým masem je lahodnou kombinací chutí a textur. Vyzkoušejte tento recept a připravte si s pomocí našeho průvodce dokonalé asijské jídlo přímo doma. Buďte kreativní a přizpůsobte své jídlo přesně svým chutím!
Suroviny
- 200 g ramen nudlí
- 400 g vepřového masa na plátky
- 2 vajíčka
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 lžíce sezamových semínek
- sůl, pepř a zelená cibule podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme vepřové maso. Opečeme ho na pánvi se strouhaným česnekem, sójovou omáčkou a medem, dokud není krásně křupavé.
- V hrnci uvaříme ramen nudle podle návodu na obalu. Poté je scedíme a necháme stranou.
- V dalším hrnci uvaříme vejce natvrdo. Opláchneme je studenou vodou, oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
- Papriku a mrkev nakrájíme na tenké proužky. Zelenou cibuli jemně nasekáme.
- Do misek rozdělíme uvařené nudle, přidáme opečené maso, vejce, nakrájenou papriku a mrkev.
- Na závěr posypeme misku sezamovými semínky a nasekanou zelenou cibulí. Hotovo!