16. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a křupavým prasečím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na domácí ramen s vajíčkem a křupavým prasečím masem. Tento japonský pokrm je plný bohatých chutí a exotických ingrediencí, které vás okouzlí. Sledujte jednoduché kroky a připravte si skvělou večeři plnou exotického aroma. Nenechte si ujít tuto lahůdku!

Suroviny

  • 200g křupavého prasečího masa (např. vepřových žebírek)
  • 100g sušených ramen nudlí
  • 2 vajíčka
  • 4 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička koření na ramen
  • 1 lžička křupavé cibule
  • sójová omáčka a křupavá cibule na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravíme vajíčka. Ve vroucí vodě uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na poloviny.
  2. Křupavé prasečí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájené šalotky a rozdrcený česnek.
  4. Přidáme nakrájené prasečí maso a restujeme, dokud maso není křupavé a zlatavé.
  5. Přidáme sójovou omáčku, med a koření na ramen. Promícháme a vaříme dalších pár minut.
  6. Do hrnce s vroucí osolenou vodou přidáme sušené ramen nudle a vaříme podle návodu na obalu.
  7. Uvařené nudle scedíme a rozdělíme do mísy. Na nudle přidáme masovou směs, vajíčko a ozdobíme křupavou cibulí a kapkou sójové omáčky.
  8. Hotový ramen podáváme horký.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *